Slovenská kapustnica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenská kapustnica
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20619 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 špetka | Cukr krupice |
1 hrst | Houby sušené |
150 g | Klobása uzená |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 264,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenská kapustnica postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí osolíme, přisladíme a okořeníme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a nálevem ze zelí a spolu s předem namočenými houbami a bobkovým listem uvaříme doměkka. |
2 | Polévku zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s moukou. |
3 | Nakonec do polévky přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a vše jen prohřejeme. |