Vepřové kotlety s mozzarellou na špenátových hnízdech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s mozzarellou na špenátových hnízdech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Mozzarella |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 136,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,5mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mozzarella, Olej rostlinný, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s mozzarellou na špenátových hnízdech postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety osolíme, opepříme a osmahneme po obou stranách na oleji. Posypeme je na nudličky nakrájenou šunkou, poklademe plátky mozzarelly a dáme do trouby zapéct. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme čerstvý, spařený špenát, prolisovaný česnek a nakonec vlijeme smetanu. Vše krátce povaříme, osolíme a opepříme. |
3 | Z uvařeného špenátu vytvarujeme hnízda a vložíme do nich zapečené kotlety. |