Salát Urnebes s balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Urnebes s balkánským sýrem
Salát Urnebes s balkánským sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20632 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
80 g | Ajvar |
3 stroužek | Česnek |
50 g | Kajmak |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
400 g | Sýr balkánský |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 185,3mg |
Draslík | 92,3mg |
Vláknina | 646,9mg |
Vitamín A | 662,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Sýr balkánský, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kajmak, Olej olivový, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ajvar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Urnebes s balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do větší mísy nastrouháme nebo rozdrobíme balkánský sýr. |
2 | Česnek nakrájíme nadrobno nebo na tenké plátky a spolu s olejem a paprikou přidáme k sýru. |
3 | V druhé misce utřeme žloutek s kajmakem, ostrým ajvarem a bílým pepřem. |
4 | Tuto směs přidáme k sýru a vše dobře promícháme. |
5 | Pokud je balkánský sýr dostatečně slaný, už nepřisolujeme. |
6 | Salát by měl mít konzistenci pomazánky. |
7 | Servírujeme ho tak, že lžící vytvarujeme na talíř kopečky salátu a podáváme k pečivu. |
Poznámka
Ajvar je konzervovaná zelenina, kde základní suroviny jsou pálivé a sladké papriky, lilek, rajčata, vinný ocet. Má kašovitou konzistenci. Můžeme si ho připravit sami.