Recept

Proja s balkánským sýrem a kajmakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 20634

Ingredience

2 dl Minerální voda perlivá
450 g Mouka kukuřičná
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Olej rostlinný
50 g Pšeničná krupice
300 g Sýr balkánský
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 835kJ
12% Sacharidy 43 g
33% Tuky 25 g
21% Sodík 415 mg
19% Bílkoviny 11 g

Proja s balkánským sýrem a kajmakem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme kukuřičnou mouku s krupicí a smícháme s jemně nastrouhaným balkánským sýrem, žloutky, kajmakem nebo zakysanou smetanou, olejem a solí. Při míchání postupně přiléváme minerální vodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej přidáváme do těsta. Vymíchané těsto necháme chvíli odpočinout.

2

Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto, které rovnoměrně rozetřeme.

3

Proju pečeme v dobře předehřáté troubě při 175 °C přibližně 40 až 50 minut. Upečený povrch by měl mít zlatavou až mírně hnědou kůrku.

4

Po upečení necháme proju vychladnout a pak ji nakrájíme na čtverce nebo trojúhelníky.

Poznámka

Proja je druh kukuřičného chleba a chutná se sýrem balkánského typu. Podává se i k zelenině nebo jogurtu. Doba pečení může být i kratší, záleží na typu trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept