Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20635
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

125 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
600 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 483kJ
9% Sacharidy 31 g
54% Tuky 41 g
12% Sodík 238 mg
48% Bílkoviny 27 g

Zagorské štrukle postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme 1 vejce, sůl, pár kapek oleje a postupně podle potřeby budeme přilévat vodu (1-2 dl). Vypracuje hladké tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části a vytvarujeme bochánky, které potřeme olejem a necháme asi 20 minut odpočívat.

2

V misce vymícháme náplň: tvaroh, sůl, rozpuštěné máslo a 2 vejce utřeme dohladka.

3

Na vál dáme utěrku, kterou pomoučíme, a položíme na ni jeden bochánek těsta. Válečkem ho trochu rozválíme na placku a rukama vytahujeme na tenkou placku, kterou potřeme náplní, pokapeme rozpuštěným máslem a pomocí utěrky svineme závin.

4

Takto to uděláme i s druhým bochánkem těsta.

5

Závin nakrájíme nejlépe tupou stranou nože na špalíky - štrukle - asi 8 až 10 cm široké, okraje dobře slepíme a vkládáme je opatrně do vařící vody.

6

Štrukle vaříme 10 minut, pak je vytáhneme, scedíme a vkládáme je na vymazaný pekáč. Pokapeme je rozpuštěným máslem a zalijeme smetanou.

7

Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C asi 25 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept