Plněné papriky s balkánským sýrem a kajmakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné papriky s balkánským sýrem a kajmakem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20641 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Kajmak |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
20 ks | Paprika zelená |
0,5 kg | Sýr balkánský |
5 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 176,2mg |
Draslík | 314,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Sýr balkánský, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kajmak mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné papriky s balkánským sýrem a kajmakem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si zelené nebo bílé papriky, seřízneme vršek a zbavíme jádřinců. |
2 | Náplň: do misky rozdrobíme balkánský sýr, přidáme vejce, kajmak a vše dobře promícháme. |
3 | Naplněné papriky poklademe do hlubšího pekáče s olejem tak, aby byly těsně u sebe a otvory vzhůru. |
4 | Podlijeme vodou, zakryjeme pokrývkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut. |