Jednoduchý recept

Srbská proja

  • Srbsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 20643

Ingredience

5 dl Mléko plnotučné
600 g Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 627kJ
6% Sacharidy 21 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 48 mg
6% Bílkoviny 4 g

Srbská proja postup přípravy receptu:

1

Těsto na srbskou proju připravíme tak, že do mísy dáme vejce, smetanu, 3 dl horkého mléka, sůl a 2 lžíce sádla. Za soustavného míchání po 10 minutách přidáme zbylé mléko a kukuřičnou mouku. Tuto směs dobře promícháme a vylijeme ji na plech, který jsme vymazali sádlem a vysypali hrubou moukou. Rovnoměrně rozetřeme.

2

Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200 °C 45 minut. Během pečení povrch potřeme sádlem. Kůrka upečené proji by měla být zlatohnědá a křupavá.

Poznámka

Proja je druh kukuřičného chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept