Recept

Vinné listy plněné rýží a pistáciemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20648
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

250 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
40 g Máslo čerstvé
3 ks Máta
1 dl Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Pistácie
70 g Rýže loupaná
0,3 kávová lžička Sůl
250 g Vinné listy
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 189kJ
10% Sacharidy 37 g
54% Tuky 41 g
3% Sodík 67 mg
15% Bílkoviny 8 g

Vinné listy plněné rýží a pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Drobně nakrájenou cibuli na oleji zesklovatíme. Přidáme k ní dobře opranou rýži a krátce osmahneme. K rýži přidáme nasekané pistácie, jemně nakrájenou zelenou petrželku, mátu, nasekaný kopr, pepř, cukr a sůl. Promícháme, zalijeme 2 dl teplé vody a vaříme 10 až 15 minut. Směs necháme vychladnout.

2

Mladé vinné listy ponoříme do horké vody - spaříme je a scedíme.

3

Několik vinných listů dáme na dno hrnce. Na každý zbývající vinný list položíme lžíci vychladlé směsi tak, že ji dáme k jednomu kraji listu a ostatní postranní okraje přehneme přes náplň a pečlivě zavineme.

4

Vinné závitky poskládáme jeden vedle druhého na listy v hrnku, pokapeme je rozpuštěným máslem, přidáme citrónovou šťávou a zalijeme 2 dl teplé vody. Dusíme pod pokličkou 40 minut.

Poznámka

Závitky servírujeme studené, velmi chutnají polité studenou omáčkou avgholemono.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept