Recept

Plněné přímořské artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (54%)
ID receptu: 20649
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

8 ks Artyčoky
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 950 kcal
Kilojoule 3 973kJ
60% Sacharidy 217 g
18% Tuky 14 g
101% Sodík 2 g
104% Bílkoviny 59 g

Plněné přímořské artyčoky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé artyčoky necháme ponořené 1 hodinu ve studené vodě, a tím odstraníme jejich hořkost. Po hodině je vyjmeme z vody, a aby se otevřely, s každým postupně bouchneme o desku stolu.

2

Náplň do artyčoků připravíme takto: čerstvou strouhanku smícháme s olejem, nadrobno nakrájeným česnekem a petrželkou. Osolíme a opepříme podle chuti.

3

Naplněné artyčoky poskládáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly skoro celé ponořené. Vaříme na mírném ohni přibližně 2 hodiny.

4

Uvařené artyčoky vyndáme na talíř.

5

Do misky nastrouháme tvrdý sýr, promícháme ho s rozmačkaným vařeným vajíčkem a touto směsí před podáváním artyčoky posypeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept