Ovocný salát s liči a karambolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s liči a karambolou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2065 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ks | Broskve |
500 ml | Džus pomerančový |
1 ks | Karambola |
8 ks | Liči |
4 polévková lžíce | Likér broskvový |
2 ks | Papaya |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 301g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 64g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 65,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Džus pomerančový, Karambola, Liči, Papaya mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér broskvový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s liči a karambolou postup přípravy receptu:
1 | Pomerančový džus svaříme a zhoustlý necháme vychladnout. Ochutíme broskvovým likérem nebo sirupem. |
2 | Papáji podélně rozřízneme a část dužin vydlabeme. |
3 | Liči oloupeme a dužinu nakrájíme, karambolu rozkrojíme na slabé plátky. Broskve zbavíme slupky a nakrájíme na menší kostky. |
4 | Pokrájené ovoce smícháme s džusem a naplníme vydlabané papáji. |
5 | Necháme vychladit a podáváme. |