Knedlíky z kysaného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z kysaného zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20654 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 78,3mg |
Draslík | 225,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 109,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z kysaného zelí postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme kysané zelí, polohrubou mouku, celé vejce, sůl a pepř. |
2 | Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a vše dobře promícháme. |
3 | Na pomoučený vál těsto vyklopíme a dobře uhněteme jeden knedlík, který zabalíme do bílého plátna nebo utěrky, převážeme tenkým provázkem a ponoříme ho do vařící vody. Knedlík vaříme pod pokličkou z jedné strany 10 minut, otočíme a vaříme dalších 10 minut. |
4 | Uvařený knedlík opatrně vytáhneme z vody, rozbalíme a nakrájíme na plátky. |