Jednoduchý recept

Omáčka Soubise rajčatová

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20660

Ingredience

400 g Cibule
2 špetka Cukr krupice
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
150 ml Protlak rajčatový
120 g Rýže předvařená (parboiled)
80 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 196kJ
13% Sacharidy 45 g
30% Tuky 23 g
23% Sodík 454 mg
12% Bílkoviny 7 g

Omáčka Soubise rajčatová postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.

2

Do jiného hrnce nalijeme vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli a máslo. Okořeníme pepřem, solí a cukrem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut, dokud rýže nebude měkká.

3

Hrnec odstavíme a vše důkladně rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme dvě lžíce másla a čerstvou smetanu. Do hotové omáčky vmícháme povařený hustý rajčatový protlak. Dochutíme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept