Omáčka Soubise rajčatová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Soubise rajčatová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20660 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
400 g | Cibule |
2 špetka | Cukr krupice |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
150 ml | Protlak rajčatový |
120 g | Rýže předvařená (parboiled) |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 209,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Pepř bílý, Rýže předvařená (parboiled), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Soubise rajčatová postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Do jiného hrnce nalijeme vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli a máslo. Okořeníme pepřem, solí a cukrem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut, dokud rýže nebude měkká. |
3 | Hrnec odstavíme a vše důkladně rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme dvě lžíce másla a čerstvou smetanu. Do hotové omáčky vmícháme povařený hustý rajčatový protlak. Dochutíme podle chuti. |