Cibulky s marinádou z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulky s marinádou z rajčat
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20661 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 kg | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej rostlinný |
10 ks | Pepř černý celý |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 73g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,2mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hřebíček, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulky s marinádou z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky očistíme, umyjeme a dáme vařit. Jakmile voda začne vařit, cibulky scedíme, vložíme nazpět do hrnce, zalijeme znovu horkou vodou a vaříme doměkka přibližně 15 minut. Měkké cibulky znovu scedíme a necháme je vychladit. |
2 | Mezitím připravíme marinádu: bobkový list, celý pepř a hřebíček povaříme ve 1/4 litru vody. Koření vyjmeme a do tohoto vývaru přilijeme ještě 1/2 litru vody a spařená oloupaná rajčata, která jsme nakrájeli na malé kostky. |
3 | Mouku s olejem vymícháme dohladka a za stálého míchání přidáme do kořeněného vývaru, který vaříme ještě 20 minut. Vývar dochutíme solí a cukrem. |
4 | Touto marinádou přeléváme cibulky. |