Benátská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátská omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 20663 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
15 g | Estragon |
250 ml | Hovězí vývar základní |
10 g | Jíška instantní |
15 g | Kerblík |
120 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
30 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 36,9mg |
Draslík | 726,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Hovězí vývar základní, Kerblík, Ocet vinný, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benátská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vinný ocet, přisypeme pokrájenou šalotku a kerblík, přidáme lžičku másla a opepříme. Vaříme asi 10 minut, až se přibližně polovina tekutiny odpaří. Podlijeme oběma vývary, zahustíme jíškou a povaříme dalších 10 minut. Hotovou omáčku přecedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 100 gramů másla, posekané špenátové listy, lžičku jemně pokrájeného estragonu a kerblíku. Podle chuti osolíme a opepříme. |