Jednoduchý recept

Omáčka Villeroy

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 20664
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Houby čerstvé
80 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 312kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 16 g
22% Sodík 431 mg
11% Bílkoviny 6 g

Omáčka Villeroy postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme s máslem, orestujeme a podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a vaříme asi hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Můžeme přisolit. Odstavíme a důkladně rozmixujeme.

2

Vmícháme lžíci másla a omáčku na mírném ohni odpařujeme tak dlouho, až se nám chytá vařečky. Za stálého míchání to trvá přibližně 15 minut.

3

Takto připravenou omáčku používáme výhradně k obalování různých pokrmů před smažením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept