Tenké plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tenké plátky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20665 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
144 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Růžová voda |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 33,2mg |
Draslík | 54,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Růžová voda, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tenké plátky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme plechy na pečení, na které položíme pečící papír. Troubu předehřejeme na 190 °C. |
2 | Změklé máslo smícháme s ostatními přísadami. Mícháme, dokud nevznikne vláčné těsto. |
3 | Těsto uválíme do dvou šišek a dáme na 1 hodinu vychladnout. Když nám těsto dostatečně vychladlo, nakrájíme ho na slabé plátky. Plátky pokládáme na připravený plech dostatečně daleko od sebe. Jednotlivé plátky posypeme cukrem. Pečeme 10 minut dozlatova. |