Jednoduchý recept

Omáčka Villeroy rajčatová

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20666
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Houby čerstvé
80 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
300 ml Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 950kJ
9% Sacharidy 33 g
43% Tuky 32 g
43% Sodík 863 mg
25% Bílkoviny 14 g

Omáčka Villeroy rajčatová postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nakrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Lehce osolíme.

2

Vařenou omáčku odstavíme z ohně a důkladně rozmixujeme. Vmícháme lžíci másla a 300 ml hustého rajčatového protlaku, ještě krátce povaříme, aby omáčka měla správnou krémovou konzistenci. Je-li řidší, povaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept