Zapečené žampiony se sýrem Feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené žampiony se sýrem Feta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20668 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Sýr Feta |
1 kg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 795,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené žampiony se sýrem Feta postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné žampiony zbavíme nožiček. Do každého žampionu dáme trochu sýru Feta a pár kapek rozpuštěného másla. |
2 | Žampiony poskládáme na plech kloboučky naspod a dáme zapéct do rozehřáté trouby. Pečeme přibližně 15-20 minut při 180 °C, pokud se sýr nerozpustí. |
3 | Servírujeme s vařenou rýží. |
Poznámka
Nožičky žampionů nemusíme vyhazovat, můžeme je drobně nasekat a promíchat se sýrem Feta. A touto směsí naplnit žampiony.