Anglická omáčka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglická omáčka s vejci
Anglická omáčka s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20676 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
700 ml | Bešamel |
10 ml | Citronová šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 267,6mg |
Draslík | 354,8mg |
Vláknina | 759,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglická omáčka s vejci postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme bešamelovou omáčku, je-li příliš hustá, naředíme ji smetanou. |
2 | Horkou bešamelovou omáčku ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou podle chuti. Lze i vynechat. Uvařená, na kostičky nakrájená vejce vmícháme do omáčky a prohřejeme. |
3 | Podáváme nejlépe k rybám. |