Jednoduchý recept

Chlebová omáčka po anglicku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 20678
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
5 ks Hřebíček
30 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 827kJ
5% Sacharidy 17 g
18% Tuky 13 g
12% Sodík 236 mg
6% Bílkoviny 3 g

Chlebová omáčka po anglicku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme natrhaný čerstvý bílý chléb, přidáme máslo, sůl a celou cibuli, do které jsme napíchali celé hřebíčky. Bude se nám potom lépe vyndávat.

2

Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme z ohně, vyndáme cibuli s hřebíčkem a metlou omáčku dobře promícháme, aby byla krémová. Můžeme použít šlehač. Nakonec vmícháme smetanu.

3

Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept