Jednoduchý recept

Petrželová omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 20680
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

300 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
600 ml Vývar drůbeží
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 369kJ
4% Sacharidy 14 g
89% Tuky 67 g
45% Sodík 901 mg
9% Bílkoviny 5 g

Petrželová omáčka postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme 50 gramů másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a oběma vývary, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut.

2

Odstavíme z ohně a teprve nyní vmícháme do omáčky 250 gramů čerstvého másla.

3

V rendlíku povaříme 5 minut listy z petržele a scedíme. Odvar z listů přimícháme do omáčky. Nakonec vmícháme posekanou petrželku kudrnku.

4

Omáčka je vhodná k telecímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept