Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 20683

Ingredience

náplň
2 kávová lžička Hořčice
50 g Máslo čerstvé
5 ks Okurka salátová
0,5 dl Smetana ke šlehání 30%
1 špetka Sůl
150 g Šunka dušená
Omeleta s pršutem
0,5 l Mléko čerstve polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Sýr Čedar
0,3 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 973 kcal
Kilojoule 4 071kJ
17% Sacharidy 62 g
71% Tuky 53 g
26% Sodík 519 mg
95% Bílkoviny 54 g

Omeleta s pršutem postup přípravy receptu:

1

V misce rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko, sůl a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a nalijeme na pánev s dobře rozehřátým olejem.

2

Usmaženou omeletu vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

3

Připravíme smetanovou směs. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme 2 lžičky hořčice, jemně nastrouhané okurky, zakysanou smetanu a sůl podle chuti. Vše dobře promícháme.

4

Pršut nebo šunku nakrájíme na tenké větší plátky a poklademe je na vychladlou omeletu. Plátky pršutu potřeme smetanovou směsí, omeletu dobře zavineme a necháme 1 hodinu uležet v lednici.

5

Vychladlou omeletu nakrájíme na 3 cm široká kolečka, která na talíři servírujeme s jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept