Omeleta s pršutem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s pršutem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20683 |
Ingredience
náplň | |
---|---|
2 kávová lžička | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Okurka salátová |
0,5 dl | Smetana ke šlehání 30% |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
Omeleta s pršutem | |
0,5 l | Mléko čerstve polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Čedar |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 809,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Sůl, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Šunka dušená, Mléko čerstve polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s pršutem postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko, sůl a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a nalijeme na pánev s dobře rozehřátým olejem. |
2 | Usmaženou omeletu vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. |
3 | Připravíme smetanovou směs. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme 2 lžičky hořčice, jemně nastrouhané okurky, zakysanou smetanu a sůl podle chuti. Vše dobře promícháme. |
4 | Pršut nebo šunku nakrájíme na tenké větší plátky a poklademe je na vychladlou omeletu. Plátky pršutu potřeme smetanovou směsí, omeletu dobře zavineme a necháme 1 hodinu uležet v lednici. |
5 | Vychladlou omeletu nakrájíme na 3 cm široká kolečka, která na talíři servírujeme s jarní cibulkou. |