Omáčka se šalvějí a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka se šalvějí a cibulí
Omáčka se šalvějí a cibulí
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20684 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
3 ks | Cibule |
150 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř cayenský |
20 g | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 3,8mg |
Draslík | 214,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 235,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Pepř cayenský, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka se šalvějí a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Bílou cibuli nakrájíme nahrubo, podlijeme vodou a vaříme 7 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Bílý chléb natrháme na kusy, zalijeme mlékem, necháme asi minutu namáčet a rukou důkladně vymačkáme. Smícháme chléb s cibulí, posekanou šalvějí, osolíme a opepříme. |
3 | Takto připravená omáčka se používá jako nádivka do pečené kachny nebo se smíchá s trochou vypečené šťávy z kachny a podává se zvlášť v omáčníku. |