Jednoduchý recept

Yorkshirská omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20685
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
20 g Jíška instantní
1 špetka Pepř cayenský
50 g Pomerančová kůra
2 špetka Skořice mletá
400 ml Víno portské
200 ml Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 356kJ
14% Sacharidy 50 g
3% Tuky 2 g
7% Sodík 141 mg
3% Bílkoviny 2 g

Yorkshirská omáčka postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme portské víno a přidáme pomerančovou kůru, kterou jsme nakrájeli na malé nudličky. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomerančovou kůru vyndáme a necháme okapat.

2

Do vína přilijeme vývar, přidáme rybízové želé, ochutíme pepřem a skořicí. Omáčku zahustíme jíškou a necháme pár minut povařit.

3

Odstavíme z ohně a přecedíme na jemném sítku. Nakonec vložíme do omáčky nudličky z pomerančové kůry.

4

Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept