Recept

Vejce plněná telecím mozkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 20687
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

omáčka
1 stroužek Česnek
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 dl Zakysaná smetana
Vejce plněná telecím mozkem
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Telecí mozek
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 045kJ
2% Sacharidy 6 g
49% Tuky 37 g
26% Sodík 513 mg
60% Bílkoviny 34 g

Vejce plněná telecím mozkem postup přípravy receptu:

1

Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a každé rozpůlíme, vyjmeme žloutky, které dáme do misky a rozmačkáme.

2

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní nadrobno nakrájený telecí mozek, petrželku, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. K této směsi přidáme rozmačkané žloutky, dobře promícháme a plníme půlky vajec, které pak poskládáme na talíř.

3

Připravíme omáčku: ušleháme žloutek, přidáme k němu zakysanou smetanu a nastrouhaný česnek. Dobře promícháme.

4

Omáčkou přelijeme plněné půlky vajec a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept