Závitky z kůzlečího masa s jarní náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z kůzlečího masa s jarní náplní
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 20691 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
NÁPLŇ | |
---|---|
2 polévková lžíce | Hrášek |
1 polévková lžíce | Kopřiva |
80 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
3 ks | Žemle tuková |
Závitky z kůzlečího masa s jarní náplní | |
40 g | Anglická slanina |
400 g | Kůzlečí maso |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 304,9mg |
Draslík | 492,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Kopřiva, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Anglická slanina, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Žemle tuková, Kůzlečí maso, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z kůzlečího masa s jarní náplní postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa opatrně naklepeme a osolíme. Necháme odležet a připravíme náplň: Žemle nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout. Pak je vymačkáme, přidáme změklé máslo, žloutky, pepř, sůl a trochu muškátového květu. Vmícháme nasekanou petrželku, hrášek, mladé kopřivy, promícháme a přidáme sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Vezmeme plátky masa, položíme na ně anglickou slaninu, připravenou náplň, svineme a převážeme nití. Osolíme a potřeme máslem. Opečeme ze všech stran na tuku, podlijeme a za občasného přelévání šťávou pečeme do měkka. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme a zjemníme zbytkem másla. |