Pomazánka z kuřecích jater s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z kuřecích jater s kapary
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 20694 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Játra kuřecí |
1 kávová lžička | Kapary |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
300 g | Pangasius - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 708,9mg |
Draslík | 386,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Pangasius - filety, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z kuřecích jater s kapary postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidáme nakrájená kuřecí játra, promícháme a pod pokličkou chvíli dusíme do měkka. |
2 | Játra necháme vychladnout a pak je společně s cibulí, uzenými rybími filety, uvařenými žloutky a s kapary umeleme na masovém strojku. |
3 | Směs v misce pořádně promícháme, dochutíme solí a pepřem. |
4 | Aby pomazánka byla jemnější, můžeme přidat asi 1 lžíci olivového oleje. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.