Recept

Jehněčí kýta na majoránce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20695

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Majoránka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
150 g Zelenina kořenová
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 646kJ
3% Sacharidy 11 g
37% Tuky 28 g
15% Sodík 307 mg
44% Bílkoviny 25 g

Jehněčí kýta na majoránce postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso vložíme do hrnce s vodou spolu s bobkovým listem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a solí. Kýtu uvaříme doměkka.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji vývarem. Opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a povaříme. Potom do omáčky přidáme uvařené, na kostky nakrájené maso, rozemnutou majoránku a podle chuti přisolíme.

3

Podáváme s vařenými bramborami a dušenou mrkví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept