Jehněčí kýta na majoránce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta na majoránce
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20695 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 420,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta na majoránce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso vložíme do hrnce s vodou spolu s bobkovým listem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a solí. Kýtu uvaříme doměkka. |
2 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji vývarem. Opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a povaříme. Potom do omáčky přidáme uvařené, na kostky nakrájené maso, rozemnutou majoránku a podle chuti přisolíme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a dušenou mrkví. |