Jehněčí kotlety na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20696 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
300 g | Jehněčí kotlety |
1 dl | Olej rostlinný |
5 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata Cherry |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kotlety naložíme do marinády připravené z oleje, rozmarýnu, soli, pepře, nakrájených oliv, nasekaného česneku a šalotky. Marinujeme asi 1 hodinu. |
2 | Potom maso zprudka opečeme, přilijeme červené víno a přidáme omytá, nakrájená rajčátka. Ještě chvíli dopékáme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou šťouchané smetanové brambory a podušený špenát. |