Huspenina z nožiček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Huspenina z nožiček
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20699 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
68 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
8 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
8 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Telecí nožičky |
1 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Vepřové nožičky |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 344,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Huspenina z nožiček postup přípravy receptu:
1 | Vepřové a telecí nožičky řádně očistíme, zbavíme chlupů a umyjeme. |
2 | Připravíme si velký hrnec, vložíme do něj nožičky a zalijeme téměř 5 litry studené vody. |
3 | Jakmile začne voda vřít, bude se tvořit pěna, kterou budeme odebírat. |
4 | Pak do vody přidáme sůl, cibuli, česnek, celý pepř, nové koření, bobkový list a mrkev. |
5 | Vše, kromě mrkve budeme vařit minimálně 4 hodiny, až do doby, kdy se maso bude oddělovat od kosti. |
6 | Mrkev vyndáme z vývaru mnohem dřív (asi po 3/4 hodině), protože ji ještě použijeme do huspeniny. |
7 | Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo, nakrájíme je na kolečka, uvařenou mrkev si též nakrájíme na kolečka. |
8 | Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř, obereme ho, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vyššího pekáče. |
9 | K masu přiložíme vejce a mrkev a vše zalijeme přeceděným vývarem. |
10 | Povrch huspeniny posypeme ještě za tepla sladkou paprikou, mletým pepřem a necháme v chladu nebo v lednici ztuhnout. |
11 | Studenou huspeninu podáváme posypanou tenkými kroužky čerstvé cibule a pokapanou octem podle chuti. |
Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, ale nepodařilo se mi sehnat telecí nožičky, tak jsem použila pouze vepřové. V surovinách bude nejspíše překlep co se týká množství stroužků česneku, dala jsem jen pár a nepoužila jsem papriku, pouze pepř. Dávám palec nahoru