Hovězí maso dušené v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené v mrkvi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 207 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
750 g | Hovězí maso přední |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1200 g | Mrkev kořen |
1 g | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 249,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí maso přední, Muškátový květ, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g (3-4ks na porci). |
2 | Maso vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přidáme poloviční dávku tuku, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme do poloměkka. |
3 | K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev. |
4 | Z druhé poloviny tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, okořeníme ji muškátovým květem, za stálého míchání přidáme k masu a za občasného promíchání dusíme doměkka. |
5 | Nakonec přidáme cukr, přisolíme a vše podusíme. |