Francouzská remuláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská remuláda
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20703 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
250 g | Džem jablečný |
10 g | Estragon |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
10 g | Kapary |
10 g | Kerblík |
250 g | Majonéza |
20 g | Okurky nakládané |
10 g | Petržel kudrnka |
15 g | Sardelová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 217,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kerblík, Majonéza, Okurky nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jablečný, Hořčice Dijonská, Kapary, Petržel kudrnka, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská remuláda postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme majonézu a jablečný džem. Přidáme francouzskou hořčici, sardelovou pastu a vše spolu dobře promícháme. |
2 | Připravíme kyselé okurky, kapary, petrželku, kerblík a estragon. Vše pokrájíme nadrobno a vmícháme do ochucené majonézy. |
3 | Používáme asi po hodině, kdy se všechny chutě v majonéze smísí. |