Kavurma z vnitřností - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kavurma z vnitřností
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20705 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
300 g | Hovězí jazyk |
400 g | Hovězí srdce |
300 g | Játra vepřová |
200 g | Máslo čerstvé |
10 ks | Pepř černý celý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 316,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí jazyk, Hovězí srdce, Játra vepřová, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kavurma z vnitřností postup přípravy receptu:
1 | Vnitřnosti z různých druhů masa (vepřové, hovězí, skopové, telecí) |
2 | nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme je studenou vodou tak, aby byly ponořené. Osolíme a dusíme pod pokličkou. |
3 | Roztlučeme celý pepř s česnekem a přidáme ho do vody k masu. V průběhu vaření vložíme do vývaru 200 g másla. |
4 | Když je maso uvařené, vše opatrně vylijeme do vyšší mísy a necháme v lednici ztuhnout. |
5 | Toto jídlo je velmi oblíbené na Balkáně. |