Zelená omáčka po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená omáčka po francouzsku
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20707 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
30 g | Estragon |
30 g | Kerblík |
250 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
50 g | Řeřicha |
50 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 763,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kerblík, Majonéza, Řeřicha, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená omáčka po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Nesolíme. Do vroucí vody vložíme špenátové listy, ale jen ty svěží, povadlé vyhodíme, řeřichu, petrželové listy, estragon a kerblík. Povaříme 4 minuty, scedíme a necháme okapat. |
2 | Uvařené bylinky můžeme složitě drtit a vymačkávat z nich šťávu nebo jednoduše vhodíme do odšťavňovače a šťávu máme za minutu. |
3 | Vymačkanou šťávu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme podle chuti. Vymačkaná šťáva musí být vychladlá, aby se majonéza nesrazila. |
4 | Omáčku necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě dostatečně propojily. |