Jednoduchý recept

Cumberlandská omáčka po anglicku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20708
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

30 g Citronová kůra
70 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Pomerančová kůra
150 ml Pomerančová šťáva
1 ks Šalotka
100 ml Víno portské
3 polévková lžíce Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
120 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 766kJ
11% Sacharidy 39 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 11 mg
4% Bílkoviny 2 g

Cumberlandská omáčka po anglicku postup přípravy receptu:

1

Rybízové želé jen lehce zahřejeme, aby se rozpustilo.

2

Šalotku pokrájíme najemno, citronovou a pomerančovou kůru nakrájíme na drobné proužky. Šalotku s kůrou vsypeme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Nevaříme, jen necháme probublat a ihned odstavíme. Scedíme a necháme v jemném sítku okapat.

3

Do želé přilijeme portské víno, pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme hořčici, pepř, mletý zázvor a vychladlou šalotku s kůrou. Vše spolu dobře promícháme. Nevaříme!

4

Tato omáčka se používá výhradně ke studené zvěřině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept