Ostrá omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá omáčka
Ostrá omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 20711 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
50 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Chilli paprička |
25 g | Cibule |
10 g | Estragon |
25 g | Hořčice Dijonská |
20 g | Kapary |
10 g | Kerblík |
250 ml | Olej olivový extra panenský |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
10 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 248,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Chilli paprička, Cibule, Estragon, Kerblík, Pažitka, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme olej a ocet, přidáme sůl a pepř. |
2 | Petrželku, kerblík, estragon, cibuli, pažitku a kapary pokrájíme najemno a přisypeme do mísy. Přidáme lžíci hořčice a podle chuti chilli papričku. Vše důkladně promícháme. Ostrost omáčky závisí na množství cayenského pepře a velikosti papričky. |
3 | Omáčka je vhodná k telecímu a skopovému masu. |