Recept

Pita s jehněčím z Kréty - Tourta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20712
Kategorie: Maso

Ingredience

1500 g Jehněčí plec
150 g Máslo čerstvé
3 ks Máta
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sezam - semena
3 kávová lžička Sůl
250 g Sýr balkánský
1 ks Vejce slepičí
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 398kJ
16% Sacharidy 58 g
54% Tuky 41 g
40% Sodík 792 mg
92% Bílkoviny 52 g

Pita s jehněčím z Kréty - Tourta postup přípravy receptu:

1

Jehněčí plec umyjeme, rozporcujeme na větší kusy a dáme vařit.

2

Přidáme pepř, 1 lžičku soli a vaříme asi 30 minut. Když je maso měkké, opatrně ho vyndáme z vývaru, zbavíme šlach, kostí a rozkrájíme na menší kusy.

3

Těsto na pitu: do mísy nasypeme mouku a přidáme 1 lžičku soli a rozpuštěné máslo. Vidličkou promícháváme a podle potřeby přidáváme jehněčí vývar. Vypracované těsto by mělo být tužší (mělo by mít konzistenci těsta na chléb).

4

Těsto rozdělíme na dvě části, ale jedna část bude větší. Na vále posypaném moukou rozválíme větší díl těsta vysoký 5 mm a položíme ho na celý vymaštěný plech. Na těsto poklademe kusy masa, mezi ně dáme rozdrobený balkánský sýr, vše posypeme nadrobno nakrájenou mátou a zalijeme zakysanou smetanou.

5

Druhý díl těsta rozválíme a opatrně přeneseme a položíme na náplň.

6

Okraje obou placek dobře spojíme, aby nám náplň nevytékala. Celou pitu potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.

7

Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C asi 45 minut dozlatova.

8

Pitu z Kréty pokrájíme na kusy a servírujeme ji teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept