Jednoduchý recept

Gratinované vepřové ledvinky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 20713
Kategorie: Maso

Ingredience

150 ml Bešamel
5 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Hlíva ústřičná
1 špetka Majoránka
50 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko polotučné
100 ml Olej rostlinný
200 g Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
50 g Sýr smetanový tavený 45%
600 g Vepřové ledvinky

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 489kJ
4% Sacharidy 16 g
59% Tuky 44 g
20% Sodík 409 mg
59% Bílkoviny 33 g

Gratinované vepřové ledvinky postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté ledvinky na povrchu několikrát nařízneme a naložíme do mléka s rozmačkaným česnekem. Necháme do druhého dne v chladu.

2

Ledvinky osušíme, opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy a obložíme očištěnou, opečenou zeleninou a hlívou ústřičnou. Vše zalijeme bešamelem rozmíchaným s taveným sýrem a majoránkou.

3

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept