Gratinované vepřové ledvinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované vepřové ledvinky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20713 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hlíva ústřičná |
1 špetka | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
50 g | Sýr smetanový tavený 45% |
600 g | Vepřové ledvinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 420,9mg |
Draslík | 452,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 409,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované vepřové ledvinky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté ledvinky na povrchu několikrát nařízneme a naložíme do mléka s rozmačkaným česnekem. Necháme do druhého dne v chladu. |
2 | Ledvinky osušíme, opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy a obložíme očištěnou, opečenou zeleninou a hlívou ústřičnou. Vše zalijeme bešamelem rozmíchaným s taveným sýrem a majoránkou. |
3 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. |