Jemná drůbeží nádivka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná drůbeží nádivka se smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20719 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Slepice |
600 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slepice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná drůbeží nádivka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Slepičí maso rozemeleme ve strojku, osolíme a opepříme. Přidáme žloutky a dobře je do masa zapracujeme. Dáme na hodinu do ledničky vychladit. |
2 | Do vychladlé nádivky zapracujeme smetanu a opět dáme do ledničky. |
3 | Používáme jako nádivku nebo knedlíčky do drůbežích polévek. |