Jednoduchý recept

Hlávkový salát s kyselým mlékem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2072
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

10 g Cukr krupice
1 l Mléko kefírové
10 ml Ocet kvasný lihový
5 ks Salát hlávkový
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 284kJ
2% Sacharidy 7 g
3% Tuky 2 g
19% Sodík 388 mg
9% Bílkoviny 5 g

Hlávkový salát s kyselým mlékem postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pod tekoucí vodou dobře propláchneme.

2

Do kyselého mléka zašleháme cukr, sůl a ocet. Mléko uchováváme v chladu.

3

Okapaný hlávkový salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a přeléváme ochuceným kyselým mlékem.

4

Salát s kyselým mlékem je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept