Hlávkový salát s kyselým mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s kyselým mlékem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2072 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
1 l | Mléko kefírové |
10 ml | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Salát hlávkový |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s kyselým mlékem postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrájíme jej na 4 díly a pod tekoucí vodou dobře propláchneme. |
2 | Do kyselého mléka zašleháme cukr, sůl a ocet. Mléko uchováváme v chladu. |
3 | Okapaný hlávkový salát klademe na talíř nebo na skleněnou misku a přeléváme ochuceným kyselým mlékem. |
4 | Salát s kyselým mlékem je vhodným doplňkem různých pokrmů. |