Nádivka s panádou a máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka s panádou a máslem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20721 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí maso mleté |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 230,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Telecí maso mleté, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka s panádou a máslem postup přípravy receptu:
1 | V horké vodě rozpustíme 50 gramů másla, osolíme, vmícháme mouku a necháme vychladnout. Vznikne nám panáda. |
2 | Do mísy vložíme mleté telecí maso, přidáme vychladlou panádu, vejce, žloutky, máslo, špetku strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Dobře těsto propracujeme do hladké konzistence. |
3 | Nádivka je vhodná na knedlíčky do polévek i omáček. |