Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 20722
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

náplň
8 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 dl Mléko plnotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Pepř bílý
0,3 kávová lžička Sůl
500 g Sýr balkánský
6 ks Vejce slepičí
Pita s ovčím sýrem
600 g Listové těsto
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 364kJ
9% Sacharidy 32 g
89% Tuky 67 g
39% Sodík 783 mg
35% Bílkoviny 20 g
Pita s ovčím sýrem

Pita s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Na tuto pitu nejdříve připravíme náplň.

2

V pánvi rozpustíme 5 lžic másla a do něj vmícháme hladkou mouku.

3

Přidáme 2 dl mléka a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.

4

Osolíme, opepříme a necháme vychladnout - občas promícháme, aby se nám neudělal na povrchu škraloup.

5

Do vychladlé omáčky postupně zamícháme vejce a nastrouhaný balkánský sýr.

6

Z listového těsta vyválíme 6 tenkých placek v průměru asi 25 cm. Na plech vymazaný máslem opatrně položíme první plát těsta, potřeme rozpuštěným máslem a 1/5 náplně se sýrem.

7

Na náplň znovu položíme druhý plát těsta, potřeme máslem a náplní. Takto opakujeme, ale poslední šestý plát těsta jen potřeme máslem.

8

Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut při 200 °C.

9

Teplou pitu nakrájíme na porce a servírujeme s rajčatovým salátem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept