Telecí játrová paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játrová paštika
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20725 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
1 kg | Játra telecí |
1 l | Mléko polotučné |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 530,5mg |
Draslík | 459,5mg |
Vláknina | 447,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Játra telecí, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játrová paštika postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra ponoříme do mléka na 2 hodiny. Pak je vytáhneme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. |
2 | Na větší pánvi rozpustíme na kostky pokrájenou slaninu, přidáme k ní játra a společně opečeme. Pak k opečeným játrům přidáme natvrdo pokrájená vajíčka, nakrájenou cibuli a vše pomeleme na masovém strojku. |
3 | Směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. |
4 | Paštiku dobře promícháme dohladka a dáme vychladit do lednice. |