Recept

Játrová domácí paštika

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 20726
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

500 g Játra vepřová
2 dl Martell cognac
100 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř bílý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 749kJ
4% Sacharidy 13 g
51% Tuky 39 g
26% Sodík 511 mg
58% Bílkoviny 32 g

Játrová domácí paštika postup přípravy receptu:

1

Syrová vepřová játra umyjeme, nakrájíme na menší kusy a společně s nakrájenou slaninou a žemlí, kterou jsme měli namočenou v mléce, umeleme na masovém strojku.

2

K játrům přidáme 80 g rozpuštěného másla, špetku muškátového oříšku, sůl podle chuti, bílý pepř, 2 dl koňaku a vše dobře promícháme.

3

Vezmeme formu, kterou můžeme uzavřít, vymažeme ji zbylým máslem a naplníme ji paštikou tak, aby byla 2 cm od okraje.

4

Formu opatrně ponoříme do vodní lázně a vaříme pomalu 1 hodinu.

5

Paštiku necháme vychladnout ve formě, až pak ji vyklopíme.

6

Je to velmi chutná příloha k pečivu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept