Humr s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr s citronem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20728 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Humr |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 356,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,6mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Humr, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr s citronem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme větší hrnec s vodou, do které dáme cibuli, 3 dl bílého vína, sůl a očištěnou kořenovou zeleninu. |
2 | Vodu se zeleninou přivedeme do varu, uchopíme živého, umytého humra za ocas a rychle ho hodíme po hlavě do vařící vody, aby se netrápil. |
3 | Humra vaříme 20 minut, vývar i s humrem necháme vychladnout. |
4 | Maso vybereme z krunýře a nakrájíme na kostky. |
5 | Humra servírujeme na talíři s plátky citronu. |
Poznámka
1
Humr je velmi dobrý